Merken

  uw winkelwagen is leeg

  Nieuws

  Harman Kardon komt met nieuw draadloos luidsprekersysteem

  08 september 2014


  Harman Kardon heeft het nieuwe Omni draadloos luidsprekersysteem aangekondigd, om zo de concurrentie met Sonos, LG Music Flow en Samsung Multiroom aan te gaan in de wereld van het draadloos muziek streamen.

  In tegenstelling tot de concurrentie, biedt Harman Kardon ook de Harman Kardon Adapt aan. Deze stelt gebruikers in staat om hun huidige huis stereo-installatie op de draadloze luidsprekers aan te sluiten. Hierdoor is het mogelijk om uw huidige systeem te integreren in een luidsprekersysteem die gestreamd en bediend wordt door een smartphone.

  De Harman Kardon Omni werkt via het bestaande Wi-Fi-netwerk. Met behulp van de Omni 10 en Omni 20 speakers, kunt u eenvoudig door het hele huis muziek streamen. Beide sprekers zijn uitgerust met een audio van studiokwaliteit .

  Harman Kardon Adapt kost € 129.-, de Harman Kardon Omni 10 199.- en de Harman Kardon Omni 20 299.-. Alle modellen zijn vanaf half oktober beschikbaar.


  Harman Kardon Omni


  Samsung toont buigbare Uhd TV van 105 inch

  05 september 2014

  Samsung heeft op de IFA een buigbare Uhd TV met een schermdiagonaal van 105 inch getoond. De fabrikant presenteert op de elektronicabeurs een nieuwe line-up van zeventien gekromde televisies, varierend van 48 inch en met een full-hd-resolutie, tot het spectaculaire 105 inch uhd-model.

  Op de IFA in Berlijn presenteerde Samsung de Bendable UHD TV, deze kan schakelen tussen een platte en een gebogen stand. De Samsung TV ondersteunt uhd-dimming en uhd-upscaling.

  Het is niet de eerste buigbare tv; ook LG demonstreerde al een dergelijk toestel en Samsung zelf toonde begin dit jaar een 85"-exemplaar op de CES. Samsung breidt nu haar lijn van gebogen televisies uitgebreid tot zeventien modellen, variërend in grootte van 48 tot 105 inch. Hierbij gaat niet alleen om uhd-modellen, maar ook om full hd tv's.


  Samsung gebogen UHD TV


  LG kondigt multiroom speakersysteem Music Flow aan


  28 augustus 2014


  LG heeft vandaag een nieuwe reeks draadloze muziekspelers aangekondigd. De apparaten, verzameld onder de naam Music Flow, vormen een multiroom audiosysteem.

  Het systeem bestaat uit verschillende speakers, de H3, H5 en H7, een Sound Bar (HS6) en een Network Bridge (R1). Aan de hand van de R1 kan je de verschillende speakers verbinden en vervolgens met één centrale applicatie besturen. LG lijkt dus met Music Flow rechtstreeks de concurrentie aan te gaan met Sonos. Alle modellen uit de Music Flow reeks zijn vanaf oktober in Nederland en België beschikbaar.  Onkyo presenteert high-end en middenklasse A/V-componenten met Dolby Atmos Sound


  27 juni 2014


  Dolby AtmosOnkyo heeft aangekondigd dat zijn aanstaande A/V receivers, A / V-controllers, en luidsprekers starten met Dolby Atmos, een nieuwe generatie audioformaat dat revolutionair multidimensionaal geluid in home theater-omgevingen levert.

  Met Dolby Atmos komt geluid met verbluffende helderheid, kracht, diepte en detail uit alle richtingen, zelfs van boven .“Sommige van 's werelds toonaangevende filmmakers gebruiken Dolby Atmos om publiek mee te nemen in de echte beleving van de actie," zei Onkyo Corporation General Manager, Kevin Miyagi. "Dolby Atmos levert een multidimensionale geluidservaring met adembenemende details en helderheid. We zijn verheugd om als een van de eerste merken deze technologie te bieden aan onze klanten. "

  Dolby Atmos

  De 2014 modellen van ONKYO zijn ter ondersteuning van Dolby Atmos voorzien van een Dual 32-bit DSP chip ter ondersteuning van Dolby Atmos. Eigenaren van compatibele Onkyo componenten hebben de mogelijkheid om hun bestaande theateropstelling aan te vullen met de toevoeging van luidsprekers als aanvulling op de traditionele 5.1, 7.1, of 9.1-configuraties.


  Google kondigt Andriod TV in juni aan


  18 juni 2014


  Google zou de Android TV, de nieuwste poging om Android op tv's op de markt te krijgen, op 25 juni aankondigen tijdens de Google I/O-conferentie. Dat meldt Gigaom op basis van anonieme bronnen.

  De focus van Android TV zou op gaming liggen, maar het moet ook eenvoudiger en sneller worden om programma's of video's te bekijken. Apps krijgen de mogelijkheid om content meteen als kaart weer te geven. Een serie van Netflix kan op die manier meteen gestart worden na het aanzetten van de tv, zonder een app op te hoeven starten.

  Android TV wordt geen speciale mediaspeler van Google, maar een platform. Tv-fabrikanten kunnen er voor kiezen om hun tv ermee uit te rusten en fabrikanten kunnen een mediaspeler uitbrengen op basis van Android TV.

  Concurrentie Google heeft al de Chromecast, maar de Chromecast ontvangt alleen streams vanaf een pc, telefoon of tablet en kan zelf geen spelletjes draaien. De hardware waar Android TV op draait zou dat wel moeten kunnen. Of de spelletjes op de tv dan via een smartphone of een controller bestuurd kunnen worden is niet bekend. Android TV lijkt veel op Fire TV van Amazon, dat recentelijk werd geïntroduceerd. Ook Apple heeft met Apple TV eenzelfde soort settopbox.
  Verder zullen er in 2014 tv's van Philips verschijnen die ook op Android draaien en in staat zijn om spelletjes te draaien.


  De belangrijkste trends en ontwikkelingen op de CES 2014

  21 januari 2014 


  Elk jaar brengt de CES beurs veel nieuwe ontwikkelingen en technieken met zich mee. Dit zijn de belangrijkste trends van 2014, onthult op de CES in Las Vegas.

  Android besturingssysteem
  TV’s zijn steeds meer op weg om als volwaardige computers door het leven te gaan. De ontwikkelingen op de CES sluiten hier naadloos op aan. Zo besloot Philips onlangs om haar smart-tv-lijn te gaan voorzien van een Android besturingssysteem, waarmee een groot reservoir aan Apps beschikbaar komt voor die TV lijn. We zagen ook dat LG besloten heeft om een aantal van haar TV’s te gaan voorzien van WebOS. WebOS werd oorspronkelijk ontwikkeld door Hewlett Packard voor mobiele apparatuur.

  Flexibele TV schermen
  Op de CES lieten zowel Samsung als LG schermen zien waarvan de kromming – binnen bepaalde grenzen – aangepast kan worden aan de wens van de gebruiker. Hierdoor kan de gebruiker de positie van de TV aanpassen naar zijn ideale positie.

  Ultra HD-4K en OLED blijven interessant
  Ondanks dat CES 2014 niet direct nieuwe ontwikkelingen met zich mee bracht, hebben deze twee technieken nog steeds de toekomst in handen. De Ultra-HD schermen zijn in prijs aan het dalen en komen nieuwe coderingstechnieken die de hoge videokwaliteit minder eisen stelt aan de bandbreedte. Deze ontwikkelingen maken deze TV's toegankelijker voor het grote publiek.


  TP Vision introduceert Philips tv’s met Android technologie

  13 januari 2014


  TP Vision is klaar om zijn eerste door Android aangedreven Philips tv te lanceren. Android zal de Smart TV-ervaring verrijken met vloeiendere en snellere tv- en gamebeelden op Philips tv’s.

  Vloeiende gebruikservaring en verbeterd app-aanbod.
  Android is vooral bekend als besturingssysteem in de mobiele markt. TP Vision zet de volgende stap door de kracht van Android te combineren met de mogelijkheden van een groot tv-scherm en het bestaande Smart TV-aanbod. Snelle responstijden, efficiënt gebruik van de beschikbare middelen, slimme interoperabiliteit en focus op apps en content versterken de rol van de televisie als centrum van entertainment in de woonkamer.

  Scott Housley, TP Vision: "Wij zijn ervan overtuigd dat Android een grote belofte is voor de tv-markt. Het zal de Smart TV-ervaring een serieuze boost geven, omdat het de snelheid en de gebruiksvriendelijkheid op één lijn brengt met dat van de hedendaagse smart devices. We zijn er trots op het eerste Europese tv-merk te zijn dat deze verbeterde Smart TV-ervaring kan aanbieden.

  Philips tv’s worden krachtige gameterminals
  Het zeer snelle Android-besturingssysteem en de nieuwe, krachtige quad-corechip transformeren een Philips tv tot een geweldig game-apparaat met een groot scherm dat het brede aanbod aan games in de Google Play Store ondersteunt.

  Soepele interconnectie met smart devices
  Door het omarmen van Android komen Philips TV’s dichter bij smartphones en tablets die op Android draaien, terwijl de probleemloze connectiviteit met apparaten die gebruikmaken van Apple iOS onveranderd blijft.

  De eerste Philips tv met Android zal vanaf het derde kwartaal van 2014 beschikbaar zijn in de Benelux.  Samsung onthult ‘s werelds eerste Curved UHD TV’s

  09 januari 2014


  Samsung, marktleider op de wereldwijde TV-markt, heeft op de elektronicabeurs CES in Las Vegas de eerste Curved Ultra High Definition (UHD) TV’s ter wereld onthuld. Deze TV’s maken onderdeel uit van de nieuwe line-up die voor 2014 gepresenteerd wordt.

  Samsung combineert het innovatieve design van de Curved TV met UHD TV technologie en introduceert daarmee een nieuw tijdperk van realistische kijkervaringen,” zegt Tonnie van Schijndel, Senior Productmanager TV/AV van Samsung Nederland. “De Curved UHD TV’s bieden een bioscoopbeleving. De gebogen schermen zorgen tijdens het kijken voor een intensere beleving dan op een platte TV. Daarnaast zorgt het bredere blikveld voor een panoramisch effect. Het gebogen design is bovendien goed voor verbeterde kijkhoeken vanuit verschillende kijkposities - waar je ook zit ten opzichte van het scherm, je hebt altijd optimaal zicht.”

  Introductie van betere en bredere Samsung UHD TV line-up
  Met vier keer het aantal pixels van Full HD bieden de UHD TV’s een nog nooit vertoonde beeldkwaliteit. Videomateriaal in 4K resolutie wordt spectaculair weergegeven op Samsung’s UHD TV’s. Dankzij UHD Upscaling, aanwezig op alle Samsung UHD TV’s, worden kijkers onthaald op het best mogelijke beeld, ongeacht de bron van het materiaal. De gepatenteerde technologie converteert Full HD, HD en bronnen met lagere resolutie tot optimale helderheid (‘bijna-UHD’) dankzij een vierstappenproces: signaalanalyse, ruisonderdrukking, detailanalyse en opschaling. Het gevolg is dat álles er beter uitziet op Samsung UHD TV’s. De UHD Dimming technologie draagt bij aan het verder optimaliseren van de beeldkwaliteit door voor dieper zwart en verbeterd contrast te zorgen.

  Meeslepende kijkervaring
  Om de voordelen van de Curved TV te maximaliseren ontwikkelde Samsung de optimale curve met een straal van 4,2 meter. Deze curve geeft de beste beeldkwaliteit op de gangbare kijkafstand van 3 tot 4 meter. De combinatie van de curve en de UHD technologie creëert een meeslepende kijkervaring. Als kijker word je ondergedompeld in heldere spectaculaire kleuren en enorme detaillering, wat nog eens wordt versterkt door Samsungs gepatenteerde Auto Depth Enhancer. Dit algoritme past automatisch beeldcontrasten aan op de Curved TV’s van Samsung, zodat je als kijker een grotere dieptesensatie ervaart die lijkt op 3D beelden, z?nder dat je een 3D bril hoeft te gebruiken. Het aantal kleurschakeringen is zeven keer verhoogd voor nóg meer details en kleurexpressie.

  Samsungs UHD TV line-up:
  Samsung 105 inch Curved UHD TV – Met een 105 inch beeldscherm is de Samsung 105 inch Curved UHD TV ‘s werelds grootste Curved UHD TV. Het enorme beeldscherm met een curved design zorgt voor een bioscoopervaring in je woonkamer. Elke beelden, van 4k tot HD, ziet er beter uit op deze elf miljoen pixel tellende TV.

  Samsung U8500 Serie UHD TV’s – De modellen in de U8500 Serie bieden een meeslepende kijkervaring door de UHD beeldkwaliteit en het curved design. Door de combinatie van het Ultra HD beeld en het bredere gezichtsveld word je als kijker het beeld binnen getrokken als nooit tevoren. De Curved TV heeft een twee keer zo grote contrastratio als een platte TV en dat zorgt voor spectaculaire kleuren zonder enig verlies van detail. De U8500 Serie is in de loop van het voorjaar beschikbaar in de schermafmetingen 55”, 65” en 78”.

  Samsung S9 Serie UHD TV’s – Samsungs S9 Serie zal o.a. bestaan uit een 110 inch versie, waarmee het gelijk ‘s werelds grootste TV in UHD resolutie is. Door toepassing van Samsungs ‘compression frame’ technologie is het frame van de TV sterk en stabiel qua structuur, en tegelijk slank en strak. De S9 Serie was al beschikbaar in de beeldmaat 85”, nu volgt ook de 110”.

  Samsung U7500 Serie UHD TV’s – De U7500 Serie biedt UHD resolutie en ongeëvenaarde helderheid. De TV analyseert niet alleen de signaalbron en reduceert ruis, maar het interpoleert nu ook details gebaseerd op informatie van een beeldkwaliteitdatabase in de system-on-chip (SoC) van de TV. Hierdoor kan de TV nóg preciezer details weergeven, zoals de pluisjes van een veer of de textuur van leer. De U7500 UHD TV van Samsung is 3 centimeter dun. In combinatie met de extreem smalle rand van slechts 7 millimeter wordt de illusie gecreëerd van een randloos scherm. De serie komt in de loop van het voorjaar beschikbaar in vijf schermafmetingen: 75”, 65”, 55” en 48”.

  Curved UDH TV  LG toont buigbare Ultra HD OLED-TV aan de wereld

  09 januari 2014


  LG heeft een buigbare Ultra HD OLED-TV, de Flexible OLED, getoond op de 2014 International Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Kijkers kunnen de buigingshoek van deze 77-inch tv met Ultra HD 4k-resolutie zelf instellen om zo de beste kijkervaring te creëren.

  LG bevestigt met de lancering van de LG’s Flexible OLED TV wederom haar imago als pionier in consumentenelektronica. De Ultra HD OLED-TV onderscheidt van andere tv’s via de mogelijkheid om met de afstandsbediening de buigingshoek aan te passen naar de wensen van de kijker. De grote van de buigingshoek is bepaald door de belangrijkste factoren die invloed hebben op de kijkervaring, zoals schermgrote en kijkafstand. Doordat kijkers de buigingshoek kunnen aanpassen, ervaren zij volgens de fabrikant altijd de beste en op maat gemaakte kijkbeleving.

  “LG’s Flexible OLED TV is nauwelijks te beschrijven, je moet het product zien om het te geloven,” zegt H. H. (Hyun-hwoi) Ha President en CEO van LG’s Home Entertainment Company.

  De Flexible OLED TV onderging maar liefst tienduizenden test-uren om de betrouwbaarheid en duurzaamheid van het scherm te verzekeren. Het is nog niet bekend of deze TV in ons land te koop zal zijn. ”

  OLED buigzaam  Samsung introduceert de Smart Home service

  08 januari 2014


  Samsung heeft een nieuwe service ontworpen waarmee Smart TV’s, huishoudelijke apparatuur en smartphones onderling verbonden worden. Hierdoor is het in de toekomst mogelijk om elk apparaat vanaf één platform te bedienen, waar u ook bent. De Samsung Smart Home heeft drie functies: Device Control, Home View en Smart Customer Service.

  Device Control
  Van koelkasten en wasmachines tot Smart TV’s en smartphones, met de nieuwe service van Samsung is al uw apparatuur onderling verbonden. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld de airconditioning aan te passen terwijl u van huis bent.

  Home View
  Met Home View kunt u via ingebouwde camera’s een kijkje nemen in uw eigen woning. Daarnaast werkt de app ook met spraakinvoer. Zo kan u bij bepaalde woorden zoals ‘ik ga weg’ de verlichting en andere geselecteerde apparaten uit laten zetten.

  Smart Customer Service
  De Smart Customer Service houdt u op de hoogte van de status van uw apparatuur. Als het tijd is om een apparaat een onderhoudsbeurt te geven, zal de Smart Customer Service dit aangeven.

  De Smart Home service wordt binnen het komende half jaar op de markt gebracht. Samsung hoopt de Smart Home in de toekomst verder uit te breiden. Na verloop van tijd zullen energieverbruik, veiligheid en gezondheidszorg deel uit maken van Smart Home. “Als marktleider in smart devices kunnen wij een ‘connected home’ voor mensen werkelijkheid maken.” zegt Menno van den Berg, Managing Director van Samsung Nederland. “Door partnerships aan te gaan met andere partijen leggen we de basis voor een nieuw ecosysteem, de basis voor een heel nieuwe manier van leven in en rondom ons huis.  Philips Smart TV nu met Spotify en Internetkanalen

  20 december 2013


  Spotify, Cloud TV en Cloud Explorer worden toegevoegd aan het Philips Smart TV-aanbod. Met deze nieuwe clouddiensten heeft de Philips Smart TV-kijker een ruim aanbod aan te streamen muziek en diverse lokale, nationale en internationale tv-zenders tot zijn beschikking. Cloud Explorer biedt bovendien direct toegang tot persoonlijke multimedia content die is opgeslagen in de cloud, zodat daar nu ook op het hd tv-scherm van genoten kan worden. De nieuwe clouddiensten zijn per direct beschikbaar.

  Spotify
  Met de nieuwe Spotify-app kunnen bezitters van een in 2013 geleverde Philips Smart TV uit de series 6xx8, 7xx8, 8xx8 en 9xx8 toegang krijgen tot een van de grootste muziekstreamdiensten ter wereld. Een premium-abonnement van Spotify biedt een muziekbibliotheek van meer dan 20 miljoen nummers die, al dan niet georganiseerd in handige afspeellijsten, onbeperkt kunnen worden beluisterd. Nieuwe Spotify-klanten krijgen een gratis premium-proefabonnement van dertig dagen op hun Philips Smart TV.

  Lees de rest in het originele artikel  Nederlands of buitenlands TV model; de voor- en nadelen

  18 december 2013

  Vaak zijn er op het internet modellen te vinden met een groot verschil in prijs. Dit betreft dan vaak een buitenlands TV model. Het voordeel hiervan is dat een buitenlands TV model goedkoper verkrijgbaar is. Er zitten echter ook een aantal nadelen aan, waar we u op willen wijzen voordat u een buitenlands model aanschaft.

  Zo zijn de profielen van Nederlands providers zoals bijvoorbeeld UPC, Ziggo en CanalDigitaal zijn niet aanwezig in de TV software en dat betekent dat u zelf handmatig zenders zult moeten zoeken en sorteren. Dat zult u opnieuw moeten doen bij zenderwijzigingen of nieuwe zendertoevoegingen. Dit vereist behoorlijke technische kennis bij installatie van de TV, soms op transponder niveau. Bovendien kan dit bijvoorbeeld voor satelliet ontvangst een bewerkelijk klusje zijn.

  Het gebruik van de interne kabel-(DVB-C) en satelliettuner(DVB-S) wordt niet ondersteund door de provider maar ook niet door de leverancier, in ons voorbeeld Samsung. U kunt voor problemen op dit vlak dus niet terecht bij uw provider of de leverancier. Uiteraard blijft Samsung wel verplicht om de normale garantie te leveren op de TV. Regelmatig wordt bij een buitenlands model geen Nederlandse handleiding meegeleverd.

  Om misverstanden te voorkomen heeft Fotobouw daarom altijd NL MODEL achter de productnaam staan als het een Nederlands TV model is.