Merken

  uw winkelwagen is leeg

  Trends TV 2013 - CES 2013

  TV Trends 2013

  Er zijn een aantal duidelijke trends waargenomen op de CES (Consumer Electronics Show) 2013 die in Las Vegas werd gehouden begin van deze maand.


  International CESNavigeer snel naar:

   

    

  Gekoppelde apparaten

  Gelukkig hebben de fabrikanten van TV’s, geluidsapparatuur, computers, camera’s, tablets en smartphones inmiddels ontdekt dat al deze apparaten deel uitmaken van de multimedia omgeving in het huis en daar buiten. Het is dan ook van belang dat al deze apparaten met elkaar én met het Internet kunnen communiceren, maar dat is op zich nog niet voldoende. Essentieel is dat deze koppelingen door een eenvoudige consument moeiteloos kunnen worden gemaakt, zonder dat ingewikkelde WiFi of Bluetooth instellingsschermen moeten worden doorlopen.


  NFC Panasonic LUMIXOp de CES wordt duidelijk dat steeds meer fotocamera’s, tot nu toe vaak een wat geïsoleerde groep apparaten, voorzien worden van WiFi en dat daarbij soms al NFC (Near Field Commmunication) functionaliteit wordt aangeboden om de camera snel te koppelen aan een ander apparaat zoals bijvoorbeeld een smartphone. Dat gebeurt met NFC niet door allerlei instellingen te configureren maar simpelweg door de apparaten tegen elkaar aan te houden, waarna de verbinding onmiddellijk gelegd wordt. Dergelijke technologie is een mooi voorbeeld hoe simpel het in de praktijk zou moeten zijn.

  Wanneer alle apparaten dit soort eenvoudige instelmogelijkheden zouden hebben dan is het vertonen van een filmpje, dat met de smartphone of camcorder is opgenomen, een kwestie van smartphone vlak bij de TV houden waarna de TV “begrijpt” dat er waarschijnlijk foto’s of video op het grote scherm van de HD TV moeten worden vertoond waarbij de smartphone ook als afstandbediening fungeert.

  Alle techniek voor een goede “connectivity” is al lang aanwezig. Het is dus geen kwestie van innovatie maar het is nu een kwestie van breed toepassen om vooral het koppelen en bedienen zo eenvoudig mogelijk maken.  Grotere TV formaten en hogere resoluties

  De trend in de richting van grotere TV formaten is al een tijdje gaande maar maakt de laatste tijd een duidelijk versnelling door. Dat komt niet in de laatste plaats door het feit dat grotere LCD LED schermen tegen veel lagere kosten geproduceerd kunnen worden. Voor de echte liefhebbers begint 55 inch zo’n beetje het instappunt te worden en HD TV’s met een beeldscherm van 70 inch zijn nu al te koop voor winkelprijzen rond de 2.200 euro.

  Voor schermen boven de 70 inch is het wel zo dat de beeldpunten van Full HD weergave al duidelijk zichtbaar beginnen te worden op kortere kijkafstanden. Uiteindelijk is Full HD ook “maar” een beeld van 1.920 x 1.080 beeldpunten of iets meer dan 2 Megapixels. Vanuit dat idee is het niet onlogisch dat er gekeken wordt naar hogere resoluties en dan hebben we het over 4K of Ultra HD weergave. Daarbij spreken we dan over een resolutie van 3.840 x 2.160 beeldpunten of ruim 8 Megapixels. We hebben al een aantal 84 inch schermen met Ultra HD gezien en dat ziet er bijzonder fraai uit.

  Ook voor weergave van fotomateriaal is Ultra HD een sprong vooruit. Nu worden immers onze digitale foto’s voor de TV “gedownscaled” naar 2 Megapixel terwijl de sensor van bijna elke compactcamera tegenwoordig al meer dan 10 Megapixels kan vastleggen.


  OLED TV

  OLED TV is lang een belofte geweest en de doorbraak is vaak aangekondigd maar dan toch steeds weer niet gekomen. Ondanks de grote voordelen wat betreft contrast, helderheid, kleurverzadiging en energieverbruik is het al 5 jaar erg moeilijk gebleken om OLED schermen in massaproductie te brengen voor grotere formaten.

  Toch verwachten LG en Samsung in 2013 hun 55 inch OLED modellen te gaan uitleveren. Daarnaast zien we dat andere spelers zoals Sony, met een lange OLED traditie in kleinere formaten, Panasonic en anderen nu ook OLED prototypen op de CES vertonen. Daarbij ondersteunen sommige prototypes ook al Ultra HD resolutie.

  Helaas zal het nog wel even duren voordat OLED TV op een redelijk prijsniveau ligt maar naar onze mening is dat het wachten zeker waard.

  Al met al lijkt het weer een boeiend consumentenelektronicajaar te worden.  Wat is 4K oftewel Ultra HD TV?


  4K Ultra HDFabrikanten zijn druk bezig met het ontwikkelen van 4k-televisies die nog veel meer pixels hebben. Hoe meer pixels, hoe scherper het beeld, helemaal op grote schermen. Een HD-tv heeft 1920 beeldpunten naast elkaar, bij een 4k-televisie zijn dat er 3840.

  Waarom zou u overstappen naar 4K?
  De meeste tv-programma's worden uitgezonden in Standaard Definitie of in HD, en de meeste van uw films staan op Blu-ray of dvd. Waarom zou u dan overstappen naar 4K? Omdat de intelligente beeldtechnologie de beelden analyseert en verfijnt, waarnaar u ook kijkt, waardoor details scherper en kleuren rijker worden.

  De beeldkwaliteit van Blu-ray-films, foto's en Full HD-TV komt op bijna hetzelfde niveau als 4K. Zelfs standaardtelevisie en dvd krijgen een betere beeldkwaliteit dan met een HD-TV. We laten het u weten wanneer u een Ultra HD TV in onze winkels kunt beleven!
   
  Samsung Smart TV lijn 2013  Samsung Smart TVDe Samsung Smart TV lijn voor 2013 speelt in op de toenemende vraag naar grotere HDTV schermen, een hogere beeldkwaliteit, stijlvol design en optimaal gebruikersgemak.

  De nieuwe generatie Smart TV’s van Samsung zijn zo slim, dat ze weten waar u het liefst naar kijkt. De nieuwe toepassing S-recommendation doet suggesties op basis van uw kijkgedrag. Ook kunt u uw TV voortaan vragen om die programma’s of films te laten zien, waar u van houdt. Als u tegen de TV zegt: ‘Ik wil een film zien met Brad Pitt’, brengt uw Smart TV alle films met die acteur in beeld en kunt u de film waar u zin in hebt, direct starten.


  Navigeren

  De mogelijkheden van de nieuwe generatie televisies blijven toenemen. Zo krijgt u via de TV toegang tot talloze apps, het internet, reguliere televisie-uitzendingen, gemiste uitzendingen, on-demand films en content op andere devices zoals uw Galaxy smartphone en tablet. Natuurlijk wilt u snel kunnen schakelen naar de content waar u zin in hebt.Daarom zijn de nieuwe Samsung Smart TV’s uitgerust met nieuwe functies die u helpen bij het navigeren.

  Het gemak wordt verder vergroot door Advanced Smart Interaction. Daarmee kunt u met spraak en gebaren de televisie eenvoudig bedienen. U kunt nu met twee handen de Smart TV aansturen, op beelden inzoomen en met veegbewegingen door de Smart Hub navigeren. Door de verbeterde Smart Hub, die nu uit vijf overzichtelijke schermen is opgebouwd, worden alle mogelijkheden van de televisie overzichtelijk gerangschikt en kunt u na één oogopslag al een gerichte keuze maken. Ga ik bijvoorbeeld iets posten op Facebook? Studio Sport op Nederland 1 kijken? Of toch nog even nagenieten van de vakantiefoto’s?

  Een home entertainment-netwerk opzetten, is makkelijk met AllShare van Samsung. U kunt video’s, foto’s en muziek snel en eenvoudig uitwisselen met de apparaten binnen je draadloze thuisnetwerk.


  Toekomstbestendig

  Het einde van alle ontwikkelingen is nog lang niet in zicht. Samsung blijft de komende jaren onderzoeken hoe het gebruik van de televisie nog slimmer kan uitpakken voor kijkers. Alle nieuwe gebruikers van een 2013 Smart TV worden alvast voorbereid op de toekomstige verbeteringen met de Smart Evolution Kit. Daarmee kunt u jaarlijks uw Smart TV updaten om toegang te krijgen tot nieuwe functionaliteiten. Het voordeel: u hoeft geen nieuwe televisie te kopen om up-to-date te blijven. Met de 2013 Smart Evolution Kit hebben gebruikers van geselecteerde Smart TV’s uit 2012 ook beschikking over de vernieuwde Smart Hub en de verbeterde bediening via spraak en gebaren. Ook hebben zij de mogelijkheid om de hardware te updaten naar onder andere een quad-core chipset voor extra verwerkingskracht, verbeterde grafische rekencapaciteit en extra geheugen.


  Ultra HD TV op de Samsung S9

  Samsung heeft met de nieuwe TV’s zes CES 2013 Innovation Awards gewonnen. Een award ging naar de Samsung S9 Ultra HD TV 85 inch die er voor zorgt dat HD- of Full HD-content – ongeacht de bron – in Ultra HD resolutie wordt getoond. Dit is de hoogste haalbare beeldkwaliteit anno 2013.

  Samsung beschikt ook over ‘Precision Black Pro’-technologie, die zorgt voor diepe zwarttinten en de meest pure wittinten. In combinatie met het extreem hoge contrastratio en Ultimate Dimming Control biedt de S9 scherpe resoluties die volgens de fabrikant nog niet eerder op TV’s van dit formaat te zien waren.

  De S9 is verder voorzien van een snelle quad-core processor. Het geluid is afkomstig van een 120 Watt geluidssysteem dat is ingebouwd in het frame van de minimalistisch vormgegeven televisie.

  De Samsung UHD TV S9 komt in de eerste helft van 2013 in Nederland uit in 85 inch. De adviesverkoopprijs is nog niet bekend. Zodra wij meer weten over de leverdatum en prijs, zullen wij u daarover informeren.   Ultra HD TV op de Samsung UHD TV UE85S9
  De Samsung UHD TV S9 komt in de eerste helft van 2013 in Nederland uit in 85 inch. De adviesverkoopprijs is nog niet bekend.

  OLED TV met Multi-View Samsung F9500
  Het is nog niet bekend vanaf wanneer de OLED TV F9500 in Nederland verkrijgbaar is.

  Nieuwe LED-technologie Samsung F8000 serie
  De Samsung Smart LED TV komt in het tweede kwartaal van 2013 in Nederland op de markt met een beelddiagonaal van 40 tot en met 75 inch. De adviesverkoopprijs is nog niet bekend.

  Plasma TV Samsung F8500
  De futuristisch ogende TV met hoogwaardig design met een beelddiagonaal van 51, 60 en 64 inch is in het tweede kwartaal van 2013 verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs is nog niet bekend.
   

  Bron: Samsung
   
  Sony Bravia HD TV lijn voor 2013


  4K LED TVVoortbordurend op de introductie van de Sony 4K LED TV in de 84-inch klasse, die sinds december 2012 te koop is, breidt Sony haar 4K BRAVIA TV line-up dit jaar verder uit met de gefaseerde wereldwijde introductie van de 65-inch en 55-inch X90 serie 4K LED-TV’s.

  Dankzij het upscalen van de krachtige 4K X-Reality PRO-engine beeldprocessor kunt u van al uw bestaande videocontent genieten in een haarscherpe 4K-resolutie, ongeacht of u nu kijkt naar een Blu-ray Disc, een televisie-uitzending of een video op het internet. De Ultra HD-resolutie die vier maal krachtiger is dan Full HD (eigenlijke 4K resolutie 3840 x 2160 pixels), bezorgt 4K een bijzondere kijkervaring.

  Wat u ook bekijkt, standaard definitie video of high definition Blu-Ray de nieuwste X-Reality PRO-engine analyseert, zuivert en verfijnt ieder beeld door de pixelpatronen zorgvuldig af te stemmen op een enorme database van videoinformatie. Op die manier krijgt u steeds het beste beeld te zien, van HD-bioscoopfilms tot smartphone-filmpjes met lage resolutie.


  Triluminos kleurweergave

  Exclusief bij Sony is het nieuwe Triluminos-beeldscherm, dat het kijkcomfort optimaliseert dankzij een nog groter aanbod van verzadigde en natuurgetrouwe kleuren. Zelfs de moeilijk weer te geven tinten rood worden volgens de fabrikant realistisch weergegeven.
  Door het optische ‘Color IQ’-component van QD Vision te combineren met de Triluminos-technologie van Sony, slaagt dit televisietoestel erin een aanzienlijk groter kleurenscala weer te geven.


  Geluid

  Dankzij de ‘Signal-to-Sound’-architectuur van Sony lijkt ieder filmmoment reëler, van het geluid van een vol stadion tot het lichtste gefluister. Deze geavanceerde geluidsverwerkingstechnologie herstelt, optimaliseert en verfijnt elk geluidssignaal tot sprankelende muziek en duidelijke spraak.


  One-touch remote

  Het nieuwe BRAVIA TV-aanbod is intelligenter dan ooit om samen met uw mobiele apparatuur een naadloze entertainmentervaring te creëren. Doorloop programmaschema’s, neem televisieshows op en ontdek gerelateerde content via TV SideView, de nieuwe app voor uw Android- of iOS-toestel. Raak met uw NFC-compatibel Xperia-smartphone (Near Field Communication) kort One-touch Remote aan, de eenvoudige, in NFC geïntegreerde tv-afstandsbediening, om moeiteloos een draadloze verbinding te creëren. Vervolgens ‘spiegelt’ u uw smartphone-videobeelden op de BRAVIA TV: de perfecte manier om zonder technische drempels te genieten van foto’s, video’s, games en apps op een groot TV-scherm.


  Sense of Quartz

  Sense of Quartz is de naam voor Sony’s nieuwe televisie-design. Geometrische vormen worden evenwichtig samengevoegd, waarbij het monolithische rechthoekige kwartsscherm boven een ronde basis ‘zweeft’. Dit geheel omvat een intelligent ‘hart’ in het midden van de televisierand en reageert vriendelijk op de commando’s met een zacht kleurende gloed.

  Sony toont op de CES beurs ook een prototype van een 56 Inch 4K OLED TV.


  Sony Bravia HD TV lijn prijs en beschikbaarheid

  • X9000A-serie beschikbaar in 65 en 55 inch juli 2013
  • W900A-serie beschikbaar in 55, 46 en 40 inch april 2013
  • W802A-serie beschikbaar in 55, 47 en 42 inch april 2013
  • W650A-serie beschikbaar in 42 en 40 inch; in zilver of zwart april 2013
  • W600A-serie beschikbaar in 32 inch mei 2013
  • W600A-serie beschikbaar in 24 inch in wit september 2013

  Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

  Bron: Sony
   
  LG OLED 3D TV

  LG presenteert op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een nieuwe line-up Ultra HD TV’s en de 100-inch Laser Display voor beeldkwaliteit van formaat.


  Eerste 55-inch OLED TV dit voorjaar verkrijgbaar in de Benelux


  LG 55EM9700De OLED TV van LG is slechts 4 millimeter dun en weegt minder dan 10 kilogram. De WRGB-technologie levert zeer indrukwekkende beeldkwaliteit met ongekende zwartwaardes en helderheid. Zowel in 2D als in 3D zijn de beelden zuiver en levendig. De TV werd bekroond als ‘Best of Show’-product van de CES 2012 en de invloedrijke Industrial Designers Society of America kende LG hiervoor een IDEA Award toe.

  De LG 55EM9700, ‘s werelds eerste 55-inch OLED TV, zal vanaf dit voorjaar in de Benelux beschikbaar zijn. Ook zal in de loop van 2013 LG haar OLED TV line-up uitbreiden met twee andere 55-inch modellen.


  Ultra HD TV: 4 keer Full HD resolutie

  Naast de originele 84-inch Ultra HD TV voegt LG 55-inch en 65-inch modellen toe aan het Ultra HD TV-assortiment. Deze nieuwe formaten bieden dezelfde resolutie en meeslepende kijkervaring als LG’s 84-inch 4k-TV, die werd bekroond met de CES 2013 Best of Innovations award binnen de Video Display categorie. LG startte afgelopen jaar met de verkoop van Ultra HD TV’s, waardoor het bedrijf als eerste met succes de Ultra HD TV voor een breed publiek beschikbaar stelde.

  De Ultra HD TV’s van LG bieden een zeer goede 3D-ervaring, die tot nu toe alleen in een bioscoop kon worden beleefd. Met een scherpe beeldkwaliteit door 8 miljoen pixels en 4 keer de resolutie (3840 x 1260 pixels) van de huidige full HD-TV’s. Dankzij de Resolution Upscaler Plus functie wordt beeldmateriaal van mindere kwaliteit automatisch naar een hoge resolutie gebracht. Het 2.2 speakersysteem levert een rijk en vol geluid en zorgt voor een intense beleving van de actie op het scherm.


  100-inch Laser Display


  100De 100-inch Laser Display van LG biedt de kijker een Full HD beeldkwaliteit, waarbij de laserverlichting zorgt voor een ware bioscoop-ervaring. Voor het projecteren van beelden was in het verleden een aanzienlijke afstand nodig tussen het projectiescherm en de projector, wat het ongeschikt maakte voor thuisgebruik. Met de 100-inch Laser Display TV is dit voorgoed verleden tijd, omdat je de lens kunt plaatsen op slechts 56 cm van het projectiescherm. Dit maakt de Laser Display uitermate geschikt voor gebruik in de vergaderruimte én in de woonkamer.

  De LG Laser Display beschikt over zowel Smart TV- als Digitale TV-mogelijkheden en wordt geleverd met twee ingebouwde 10-watts speakers en het herkenbare Cinema Screen design.